Gronenergi AB
KontaktOm ossVåra kunderLänkarProdukter
Termografi
Läcksökning
Energivisualisering
Teknisk mätning
Energikartläggning
Temperaturmätning
Produktionsteknik
Pneumatiksystem
Kontor - Energi

 

Beteendestyrd Energibesparing

 

 

I de flesta fall kan man spara mycket energi bara genom att bli medveten om detta.

 

Idag är det en självklar sak att vi i hemmen samt på större energislukande industrier tänker på energiförbrukningen. Detta pga ekonomisk styrning. En grupp som lätt glömmer detta är alla kontor. Där har källsorteringen slagit igenom, men inte övrig energiförbrukning såsom värme och elektricitet.

 

Kontoren har många datorer och andra kontorsmaskiner som var och en för sig drar lite energi, men tillsammans blir det en betydande kostnad samt CO2 utsläpp. Detta helt i onödan!
Enligt ett nytt EU direktiv kommer elektronik förbjudas som förbrukar mer än 1W i standbyläge läs mer. Vi kan med vår teknik redan nu utrusta era kontorsmaskiner så "standby" förbrukningen är under 1W! Våra "Standby Killers"

 

Visualisering av Er energiförbrukning i realtid:


Denna graf och siffra visas i realtid på en skärm exempel i receptionen.

Realtids förbrukning

Sommarhalvåret skapar alla dessa maskiner värme genom sina kylfläktar. Detta resulterar i att man måste tillföra mer kyla via AC eller liknande…

 

Vi kan idag mäta energiförbrukningen totalt i fastigheten samt kartlägga var energitjuvarna finns.

Mätningen går till på följande sätt: Se även presentation

Vi börjar med att logga den totala energiförbrukningen samt att vi loggar vissa delar som vi tror är stora förbrukare. Detta för att kunna se hur eventuell fastighetsautomation fungerar i praktiken.

Samtidigt loggar vi ett flertal temperaturer både inomhus och utomhus. Vi loggar även en "standardarbetsplats" för att kunna se hur den förbrukar energi i ert fall.

 

Detta för att skapa en bild hur energiutnyttjandet förändras genom beteende samt enkla tekniska lösningar. Detta utan att personalen INTE uppfattar detta som ett merarbete eller störande moment i arbetet eller vardagen.
Man kan ofta göra stora besparingar av energi med ganska enkla medel. En sparad kWh är den billigaste investeringen både för ekonomin och miljön!

 

Arbetsplatsena utrustas med intelligent strömförsörjning till datorer och övrig kringutrustning.

 

Personalen utbildas i hur man med andra enkla medel kan minska energikonsumptionen på arbetsplatsen.

 

 

För mer information:

 

 

 

Gronenergi AB

info@gronenergi.se

Tel: 08-570 310 78

 
 


 
Home
Kontakt
Om oss
Våra kunder
Länkar
Produkter
Friend Link:Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST